BLOG


15.03.2015

Tipy na pózy pri fotení

Keďže väčšinou fotím slečny, ktoré sa nevenujú fotomodelingu a nemajú s pózovaním veľké skúsenosti, rozhodla som sa zhromaždiť niekoľko informácií resp. videí, ktoré by mohli byť nápomocné. Ak sa aj vy chystáte pózovať fotografovi odporúčam si nasledujúce videá pozrieť. Je v nich veľa cenných informácií a rád, ktoré určite využite. smiley

Aj mňa sa veľa dievčat pri fotení každých 10 sekúnd pýta „ako sa mám dať?“ „čo mám robiť?“, preto je dôležité pred fotením si niekoľko póz vyskúšať pred zrkadlom. Uvidíte, ktorá póza vyzerá prirodzene, ktorá nie, čo vašej postave lichotí a naopak. Mali by ste poznať, z akého uhlu je vaša tvár fotogenická a z akého nie. Ktorá póza vám napr. robí druhú bradu alebo zoštíhľuje krk. Ušetríme tak pri fotení množstvo času a nepodarených záberov.

Vaše pózy by mali pôsobiť uvoľnene a prirodzene nie kŕčovito. Je dôležité sa nebáť! Nesmiete pri pózovaní myslieť na to, „čo ak to bude na fotke vyzerať zle alebo smiešne“ Treba skúšať! Veľký rozdiel spraví už aj malý pohyb rukou alebo jemný náklon tváre. Tieto rozdiely veľmi dobre vidno v nasledujúcom videu:

Kto rozumie po anglicky môže pozrieť toto video. Sú v ňom spomenuté základné rady.

Ďalšie dve videá poukazujú na chyby, ktorých sa treba vyvarovať a tipy ako ich odstrániť.

Ak sa teda chystáte fotiť a nemáte zatiaľ skúsenosti, určite odporúčam prezrieť minimálne tieto videá. Samozrejme ich je na internete viac a každé jedno vám môže v niečom pomôcť. Ak od fotografa očakávate kvalitné fotky, mali by ste k výsledku čo najviac prispieť aj Vy práve kvalitnými pózami.





© 2007-2024 by Janne, supported by Drugi & All4Net